Proiecte Speciale

In fiecare an ne implicam in organizarea de diverse proiecte care sa ajute la dezvoltarea comunitatilor in care activam.

Fiecare copil ar trebui sa aibe acces la macar cateva momente de bucurie, in special in jurul sarbatorilor de Craciun, cand sarbatorim bucuria nasterii Mantuitorului Isus: fiul lui Dumnezeu care a venit pe pamant ca si cel mai important cadou pentru omenirea pacatoasa.

Ca si ONG cunoastem bine contextul familiilor cu care lucram zi de zi. Unii dintre copii cresc in medii cu foarte multa violenta si tristete. Am considerat ca acesti copii au nevoie de macar un moment de bucurie in jurul Craciunului, de aceea inca de la inceputul organizatiei am initiat proiectul „Cutia de Craciun”. In cadrul acestui proiect fundatia Regen ofera cate o cutie de pantofi plina cu tot felul de cadouri, la aproximativ 200 de copii in fiecare an.

In fiecare an, cu cateva saptamani inainte de Craciun, strangem fodurile necesare pentru cele 200 de cutii de craciun, iar apoi echipa Regen cu ajutorul voluntarilor Regen pregateste toate cutiile de distribuire. O cutie cadou de Craciun de obicei cuprinde urmatoarele lucruri: un caiet de romana si unul de matematica, 2 creioane, un pix, o radiera, un set de creioane colorate, o jucarie, o pereche de sosete sau manusi, o ciocolata, biscuiti, un ou Kinder, o cutie cu suc cu pai, o pasta de dinti, o periuta.

Costul pentru o cutie cadou de Craciun este de aproximativ 40-45 ron. Pana in prezent am avut bucuria de a reusi sa strangem toate fondurile necesare pentru bugetul alocat proiectului Cutia de Craciun.

Este asa o experienta placuta pentru echipa noastra sa vedem bucuria pe fata copiilor cand primesc cutiile de Craciun. Cand oferim aceste cadouri, totdeauna le reamintim copiilor despre cadoul cel mai mare si important care a fost daruit vreodata si anume Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu care a fost trimis sa moara pentru pacatosi si astfel cei care cred in El, beneficiaza de acest cadou minunat.

Campania de strangere de fonduri incepe de obicei la sfarsitul lunii noiembrie sau la inceputul lunii decembrie si cadourile sunt distribuite cu o saptamana sau doua inainte de sarbatoarea Craciunului.

VRETI SA CUNOASTETI CARE SUNT NEVOILE ORGANIZATIEI NOASTRE?  Mai multe detalii